Łosoś i ziemniaki pieczone na liściach figowych ze świeżą sałatką figową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia i ziemniaków pieczonych na liściach Fig ze świeżą sałatką figową. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, skórkę z limonki, łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini.
Instrukcje
Miejsce Puchar Wody w 10-calowy nonstick patelni. Ułóż warstwę plastrów ziemniaków, lekko nakładających się, na dnie patelni; posypać łyżeczką tymianku, szczyptą soli i mieleniem czarnego pieprzu; skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Powtórz z pozostałymi ziemniakami, łyżeczką tymianku, solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż skwierczą. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 15 protokół. Odkryć i odstawić ciepło, aż lekko ostygnie.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 260°. lekko naoliwiaj dużą patelnię z obramowaną blachą. Ułóż liście figowe na patelni. Jeśli używasz mniejszych liści, umieść 2 liście, łodygi kończą się na siebie, razem. Odstawić patelnię.
Przygotuj sałatkę figową: za pomocą ostrego noża ostrożnie pokrój figi na cienkie kliny.
Wytnij każdy klin w poprzek na 3 lub więcej-calowe kawałki.
Umieść je w średniej misce.
Dodaj czerwoną cebulę, sok z limonki, skórkę z limonki, posypkę solą i zmielony czarny pieprz; skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Delikatnie złożyć, aby połączyć. Odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do podania.
Tuż przed podaniem starannie ułóż porcję ziemniaków w grubej warstwie na środku każdego z liści figowych
Każdą warstwę ziemniaków przykrywamy filetem z łososia. (Jeśli nie używasz liści figowych, rozłóż ziemniaki w płytkim naczyniu do pieczenia i połóż łososia na wierzchu.)
Łososia posypać solą, odrobiną czarnego pieprzu i pozostałymi liśćmi tymianku. Piecz, aż łosoś jest gotowane przez i liście figowe są chrupiące i zwinięte na brzegach, 12 do 15 minut, w zależności od grubości łososia.
Wsuń szeroką szpatułkę pod każdy liść figowy i przenieś liść, łososia i ziemniaki na talerz obiadowy. Starannie ułóż łyżkę sałatki figowej na każdym kawałku łososia.
Każdą porcję udekorować gałązką świeżego tymianku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.