Łosoś i ziemniaki pieczone na liściach figowych ze świeżą sałatką figową

Łosoś i ziemniaki pieczone na liściach figowych ze świeżą sałatką figową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia i ziemniaków pieczonych na liściach Fig ze świeżą sałatką figową. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, skórkę z limonki, łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini.

Instrukcje

1
Miejsce Puchar Wody w 10-calowy nonstick patelni. Ułóż warstwę plastrów ziemniaków, lekko nakładających się, na dnie patelni; posypać łyżeczką tymianku, szczyptą soli i mieleniem czarnego pieprzu; skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Powtórz z pozostałymi ziemniakami, łyżeczką tymianku, solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż skwierczą. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 15 protokół. Odkryć i odstawić ciepło, aż lekko ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 260°. lekko naoliwiaj dużą patelnię z obramowaną blachą. Ułóż liście figowe na patelni. Jeśli używasz mniejszych liści, umieść 2 liście, łodygi kończą się na siebie, razem. Odstawić patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Przygotuj sałatkę figową: za pomocą ostrego noża ostrożnie pokrój figi na cienkie kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Wytnij każdy klin w poprzek na 3 lub więcej-calowe kawałki.
5
Umieść je w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
6
Dodaj czerwoną cebulę, sok z limonki, skórkę z limonki, posypkę solą i zmielony czarny pieprz; skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Delikatnie złożyć, aby połączyć. Odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
SólSól
7
Tuż przed podaniem starannie ułóż porcję ziemniaków w grubej warstwie na środku każdego z liści figowych
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FigiFigi
8
Każdą warstwę ziemniaków przykrywamy filetem z łososia. (Jeśli nie używasz liści figowych, rozłóż ziemniaki w płytkim naczyniu do pieczenia i połóż łososia na wierzchu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
ZiemniakZiemniak
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Łososia posypać solą, odrobiną czarnego pieprzu i pozostałymi liśćmi tymianku. Piecz, aż łosoś jest gotowane przez i liście figowe są chrupiące i zwinięte na brzegach, 12 do 15 minut, w zależności od grubości łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
TymianekTymianek
łosośłosoś
SólSól
FigiFigi
10
Wsuń szeroką szpatułkę pod każdy liść figowy i przenieś liść, łososia i ziemniaki na talerz obiadowy. Starannie ułóż łyżkę sałatki figowej na każdym kawałku łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
łosośłosoś
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
11
Każdą porcję udekorować gałązką świeżego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn