Łosoś i kurki pieczone w pergaminie
Łosoś i kurki pieczone w pergaminie wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 65 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka porów, kurek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pergaminowy Pieczony Łosoś, Pergaminowy Pieczony Łosoś, oraz Łosoś I Cukinia Pieczone W Pergaminie.
Instrukcje
Wytnij cztery 13-na 15-calowe prostokąty gotowania pergaminu lub folii. Fold każdy prostokąt na pół w poprzek; począwszy od krotnie, wyciąć pół serca 7 cali szerokości i 13 cali długości. Otwórz każdy i połóż się płasko. Porów podziel równo między serca, umieszczając je na jednej połowie każdego z nich.
Łososia opłukać i osuszyć.
Umieść po jednym kawałku na każdym kopcu porów. Wierzch równo z kurkami.
Każdy stos skropić 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i 1 łyżką wina; obficie posypać solą i pieprzem.
Złóż gołą połowę każdego pergaminowego serca na stosie ryb i warzyw, aby krawędzie cięcia równomiernie się spotkały. Fold i pleat krawędzie pakietu do uszczelnienia: zaczynając od góry serca, złożyć 1/2-calowy odcinek krawędzi do góry i do środka; trzymając tę sekcję w dół, złożyć następną sekcję do góry i do środka, lekko zachodząc na siebie, tworząc plisę. Kontynuuj składanie i plisowanie krawędzi, aż dojdziesz do dna serca; twist point, aby zabezpieczyć.
Przenieść pakiety do 14-na 16-calowej blachy do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż termometr włożony przez pergamin do środka ryby osiągnie 140, około 10 minut.
Umieścić każdą paczkę na talerzu obiadowym. Otwórz przy stole, uważając, aby uniknąć pary.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Czyszczenie grzybów: przycinanie twardych lub przebarwionych spodów łodyg grzybów i wszelkich posiniaczonych plam lub przebarwień. (W przypadku shiitakes i ostryg usuń całą włóknistą łodygę.) W przypadku twardych grzybów, takich jak portabellas, wytrzyj brud wilgotną szmatką lub umieść w durszlaku, dokładnie spłucz pod chłodną bieżącą wodą i osusz ręcznikami. W przypadku delikatnych grzybów, które mają wiele miejsc do ukrycia brudu, takich jak kurki i jeże, zanurz się w misce z chłodną wodą i delikatnie wstrząśnij dłońmi, aby usunąć wszelkie cząstki.
Odcedzić, dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyć ręcznikiem.