Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze

Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze
Łopatka wieprzowa duszona na cydrze to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 5. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, zwykłą marchewkę, płaskie liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze, Łopatka wieprzowa duszona w twardym cydrze, oraz Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z koprem włoskim i jabłkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pieczeń sezonowa z 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzać olej w 4-do 5-qt. holenderski piec na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, obracając w razie potrzeby, w sumie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
W międzyczasie pokrój cebulę, średnią marchewkę i seler na 2-in. kawałki. Ułóż wokół rumianej pieczeń z czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Wlać 2 szklanki cydru i 1 szklankę bulionu ("robię swoje z kości niedzielnego kurczaka"), dodając więcej, jeśli płyn nie pokrywa całkowicie mięsa. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć folią, dociskając ją do mięsa, aby wyeliminować luki powietrzne, a następnie dodać pokrywkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Dusić w piekarniku 2 do 2 i pół godziny, aż widelec wsunie się w prawo; " oznacza to, że tkanka łączna przegrała walkę, a mięsień się rozluźnia."
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Ostudzić, a następnie schłodzić przez noc. (Lub odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.)
8
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Odcedzić tłuszcz z pieczeni i wyrzucić.
10
Przenieść pieczeń na talerz.
11
Zdjąć Sznurek i rozbić pieczeń na 2-in. kawałki palcami. Odcedzić duszony płyn i wrócić do garnka (wyrzucić warzywa).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Zmniejszyć duszenia cieczy do 2 filiżanek na średnim ogniu, 10 do 20 minut. Wieprzowina do garnka. Smak i dodać więcej soli lub pieprzu, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Tęczowe marchewki pokroić na pół wzdłuż i ułożyć na mięsie. Pieczeń, odkryte, łyżki soki na marchewki kilka razy, aż zaczną brązowieć i są miękkie, o 50 protokół. "Jeśli nie jest zarumieni się, możesz wrzucić go pod brojlery."
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
14
Wymieszaj z tymiankiem. Natkę pietruszki rozsypać na wierzchu i podawać z puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
15
* Znajdź tęczowe marchewki w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach rolnych lub użyj małych marchewek pomarańczowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
16
Make ahead: przez krok 2, do 2 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia44
Magazyn