Łatwy placek ziemniaczano-pieprzowy z jajkami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Łatwy Słodki Ziemniak i pieprz Hash z jajkami może być super przepis, aby spróbować. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka papryki, słodkich ziemniaków, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ziemniaki, pieprz i chorizo z jajkami sadzonymi, Shishito papryka ziemniaczana z jajkami sadzonymi, oraz Placki ziemniaczane z jajkami sadzonymi i indykiem-papryka czerwona.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Słodkie ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć zimną, osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 5 protokół.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Dodać odsączone ziemniaki i rozłożyć na równą warstwę. Gotować, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 5 protokół.
Dodać paprykę i cebulę i wrzucić drewnianą łyżką do połączenia. Nadal gotować, pozwalając dno warzyw do brązowego. Odwróć warzywa i wrzuć je drewnianą łyżką, aby odsłonić nowe sekcje na dnie patelni, aż będą dobrze zarumienione, w sumie około 10 minut. Wymieszać liście tymianku i ostry sos, gotować do pachnącego (około 30 sekund), i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zrób cztery płytkie studnie na powierzchni haszyszu i rozbij jajko na każdą.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż jajka są ledwo ustawione, ale nadal płynny, o 5 protokół.