Łatwa zupa ze szparagów
Łatwy krem zupa szparagowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Mieszanka gotowania sherry, czosnek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Extran Easy Zdrowy krem zupa szparagowa, Prosciutto Zawinięte Szparagi Serek-Tak Łatwo, oraz Prosciutto Zawinięte Szparagi Serek-Tak Łatwo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekaj szparagi. Odstawić 2 szklanki końcówek szparagów.
Roztopić masło w garnku na średnim ogniu. Szparagi, cebulę, seler i czosnek gotować w roztopionym maśle, aż zacznie zmiękać, 2 do 3 minut.
Dodaj sherry i wywar z kurczaka; doprowadzić mieszaninę do delikatnego wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia co najmniej 30 minut.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj pokrywkę złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Do garnka wrzucić zmiksowaną zupę; wymieszać zarezerwowane końcówki szparagów i śmietanę. Gotować na średnim ogniu, aż zupa jest gorąca i końcówki szparagów są podgrzewane przez, ale nadal chrupiące, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.