Łatwa Tilapia
Łatwy Tilapian jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 918 kalorii. Na 8,68 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka filetów tilapia, masło, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łatwa Tilapia, Łatwa Pieczona Tilapia, oraz Easy Tilapia Piccata.
Instrukcje
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Filety skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić filety na patelni i posypać połowę cytryny nad. Gotować przez 3 minuty z każdej strony, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Przełożyć filety na talerz i ogrzać.
Dodaj wino, pozostałe 1/2 cytryna, pomidory, kapary, i sól i pieprz na patelni. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować przez 2 minuty, aby spalić alkohol. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i zwróć filety na patelnię wraz ze szparagami. Przykryć i dusić jeszcze 2 minuty, a następnie przenieść rybę i szparagi do naczynia i zachować ciepło.Ponownie, zwiększyć ciepło do średniej wysokości i ubić na maśle, i gotować do pożądanej konsystencji. Łyżka sosu nad rybą, i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.