Ćwiartka Z Kurczaka Rozmarynowo-Czosnkowego

Rozmaryn-czosnek ćwiartki kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, rozmaryn, ćwiartki z udek kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ćwiartki z udkami kurczaka pieczone w czosnku, Ćwiartka z kurczaka Ewy, oraz Ćwiartki Z Pieczonych Udek Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew umieścić w pojedynczej warstwie w 5-qt. powolna kuchenka.
Usuń skórę z kurczaka i przyciąć tłuszcz. Wymieszać razem rozmaryn, pimentn, 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pepper. Przetrzyj mieszaninę na kurczaku.
Czosnek podsmażyć w 3 łyżkach. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 2 minuty lub do złotego koloru.
Przenieść do miski za pomocą łyżki szczelinowej; rezerwy oleju w patelni. Gotować połowę kurczaka w oleju reserved na patelni 3 do 4 minut z każdej strony lub aż głęboki złoty kolor.
Przenieść do powolnej kuchenki, zastrzegając kapiele na patelni. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Dodaj bulion i czosnek do reserved kapie w patelni, i gotować 1 minutę, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni; wlać kurczaka w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokości 2 godzin.
Wrzucić ziemniaki z 1 łyżeczką. olej i pozostały 1 łyżeczka. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz; dodać do wolnej kuchenki. Przykryć i gotować jeszcze 2 godziny.
Przełożyć kurczaka i ziemniaki na półmisek i wlać soki z powolnej kuchenki przez drobny sitko z siatki drucianej do miski; odtłuścić tłuszcz z soków.
Podawać od razu z kurczakiem i ziemniakami.
Sztuka Browningu Browning mięso i drób przed gotowaniem na wolnym ogniu daje dużą głębię smaku i doskonałą prezentację obrazu, więc nie daj się skusić, aby go pominąć. Najpierw osusz mięso papierowymi ręcznikami przed przyprawą. Ustaw ciężką patelnię ze stali nierdzewnej lub dobrze przyprawione żeliwne (nie nonstick) na średnim i średnim ogniu przez 2 do 3 minut lub aż wystarczająco gorąco, aby olej migotać-mięso powinno syczeć i skwierczeć, jak tylko trafi na patelnię. Pamiętaj, aby nie tłoczyć patelni; w ten sposób spada temperatura, powodując, że mięso paruje, a nie tworzy chrupiącą skórkę. Nie obracaj mięsa, dopóki spód nie będzie dobrze rumiany.