Ćwiartka Z Kurczaka Rozmarynowo-Czosnkowego

Ćwiartka Z Kurczaka Rozmarynowo-Czosnkowego
Rozmaryn-czosnek ćwiartki kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, rozmaryn, ćwiartki z udek kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ćwiartki z udkami kurczaka pieczone w czosnku, Ćwiartka z kurczaka Ewy, oraz Ćwiartki Z Pieczonych Udek Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marchew umieścić w pojedynczej warstwie w 5-qt. powolna kuchenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
2
Usuń skórę z kurczaka i przyciąć tłuszcz. Wymieszać razem rozmaryn, pimentn, 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pepper. Przetrzyj mieszaninę na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Czosnek podsmażyć w 3 łyżkach. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 2 minuty lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść do miski za pomocą łyżki szczelinowej; rezerwy oleju w patelni. Gotować połowę kurczaka w oleju reserved na patelni 3 do 4 minut z każdej strony lub aż głęboki złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przenieść do powolnej kuchenki, zastrzegając kapiele na patelni. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
PatelniaPatelnia
6
Dodaj bulion i czosnek do reserved kapie w patelni, i gotować 1 minutę, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni; wlać kurczaka w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokości 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
PatelniaPatelnia
7
Wrzucić ziemniaki z 1 łyżeczką. olej i pozostały 1 łyżeczka. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz; dodać do wolnej kuchenki. Przykryć i gotować jeszcze 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
8
Przełożyć kurczaka i ziemniaki na półmisek i wlać soki z powolnej kuchenki przez drobny sitko z siatki drucianej do miski; odtłuścić tłuszcz z soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
WolnowarWolnowar
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Podawać od razu z kurczakiem i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
10
Sztuka Browningu Browning mięso i drób przed gotowaniem na wolnym ogniu daje dużą głębię smaku i doskonałą prezentację obrazu, więc nie daj się skusić, aby go pominąć. Najpierw osusz mięso papierowymi ręcznikami przed przyprawą. Ustaw ciężką patelnię ze stali nierdzewnej lub dobrze przyprawione żeliwne (nie nonstick) na średnim i średnim ogniu przez 2 do 3 minut lub aż wystarczająco gorąco, aby olej migotać-mięso powinno syczeć i skwierczeć, jak tylko trafi na patelnię. Pamiętaj, aby nie tłoczyć patelni; w ten sposób spada temperatura, powodując, że mięso paruje, a nie tworzy chrupiącą skórkę. Nie obracaj mięsa, dopóki spód nie będzie dobrze rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
WolnowarWolnowar
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn