Żydowska kanapka z mostkiem z wędzoną mozzarellą i czerwoną kapustą

Żydowska kanapka z mostkiem z wędzoną mozzarellą i czerwoną kapustą
Żydowska kanapka z mostkiem z wędzonym Mozzarellanem i czerwoną kapustą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Za 10,18 zł za porcję, ten przepis okładki 60% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 118g białka, 83g tłuszczu i w sumie 1564 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści laurowych, cukru, koszernej soli i grubo zmielonego pieprzu oraz marchewki. 191 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to drogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 95%. Spróbuj Żydowska kanapka z mostkiem z wędzonym Mozzarellanem i czerwoną kapustą, Tacos Z Mostkiem Z Czerwoną Kapustą, oraz Mostek żydowski (słodko-kwaśny) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Posyp mostek obficie z obu stron 1 łyżką soli i odrobiną pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Umieść duży holenderski piekarnik lub ciężki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
5
Dodaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
6
Dodaj mostek i smaż ze wszystkich stron na głęboki złoty kolor, 10 do 12 minut.
7
Wyjmij mostek i odstaw na bok.
8
Dodaj czosnek, seler, marchewkę i cebulę i gotuj, aż się zrumienią, około 5 minut. Zdeglasuj garnek winem i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 minutę. Następnie za pomocą drewnianej łyżki zeskrob dno garnka. Następnie dodaj wywar, rozmaryn, liście laurowe i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodaj mostek z powrotem do garnka grubą stroną do góry, przykryj i piecz w piekarniku, aż mostek będzie miękki widelcem, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Przełóż mostek na deskę do krojenia i odstaw na około 15 minut. Odcedź warzywa i odtłuść część nadmiaru tłuszczu i zachowaj jus. Pokrój mostek cienko w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Ubij majonez i musztardę, aż dobrze się połączą w małej misce. Obficie posmaruj wierzch bułek mieszanką majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Ułóż mozzarellę na dnie bułek, ułóż wysoko mostkiem i ułóż jus na wierzchu. Na wierzch z czerwoną kapustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
13
Ubij sok z cytryny, ocet i cukier w średniej misce. Podczas ubijania powoli dodawaj olej, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
14
Dodaj paprykę wiśniową, szalotkę i kapustę. Posmakuj i dopraw solą i pieprzem. Przykryj miskę folią i odstaw do lodówki, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2kgsmostek wołowymostek wołowy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowybulion wołowy1Dużemarchewka pokrojona w kawałkimarchewka pokrojona w kawałki2łodygi selera naciowego, pokrojone na kawałkiłodygi selera naciowego, pokrojone na kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona papryka wiśniowa w słoiczkachcienko pokrojona papryka wiśniowa w słoiczkach4gałązkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży3goździkiczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i grubo zmielony czarny pieprzSól koszerna i grubo zmielony czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z cytryny (ok. 1 1/2 cytryny)świeżo wyciśnięty sok z cytryny (ok. 1 1/2 cytryny)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki8plastrymozzarella wędzonamozzarella wędzona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4roladki cebulowe, posmarowane masłem i zapiekane na złoty kolorroladki cebulowe, posmarowane masłem i zapiekane na złoty kolor9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 główki czerwonej kapusty, cienko pokrojonej (o1/2 główki czerwonej kapusty, cienko pokrojonej (o4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1małeszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gorczyca Kamiennagorczyca Kamienna2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3lub 4 gałązki świeżego tymiankulub 4 gałązki świeżego tymianku1cebula żółta, pokrojona w kawałkicebula żółta, pokrojona w kawałki

Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel

Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek. Wszystkie te czerwone wina poradzą sobie z mięsistym, dymnym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Możesz spróbować kolekcji Yalumba Samuel Shiraz. Recenzentom podoba się to z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Kolekcja Yalumba Samuel Shiraz
Kolekcja Yalumba Samuel Shiraz
Bardziej przystępny Barossa Shiraz, pełny i mięsisty. Głębokie i rozmyślające z aromatami ciemnych owoców, czerwonych przypraw, anyżu i dojrzałych wiśni, podniebienie płynie z równomierną konsystencją w kierunku miękkiego wykończenia.Ciesz się burgerami ze słodkich ziemniaków i czarnej fasoli lub pieczeniem jagnięcym ze wszystkimi dodatkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn