Żeberka wołowe krótkie

Żeberka wołowe krótkie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj żeberek wołowych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1725 kalorii, 57g białka, oraz 117 g tłuszczu każdy. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka łagodnego sera cheddar, bulion wołowy, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Żeberka Wołowe, Żeberka Wołowe, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w dużej żaroodpornej patelni lub patelni do pieczenia rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Krótkie żeberka posypać ze wszystkich stron solą, pieprzem, solą czosnkową i przyprawioną solą. Wkleić przyprawy do mięsa. Zagrzebać żeberka w mące i odkleić nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Umieść krótkie żeberka na patelni i zapiekać, aż rumiane z obu stron, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek, marchew, seler i cebula i saute przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać w bulionie z kurczaka, bulionie cielęcym, wodzie, pomidorach i sosie Worcestershire. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i wstawić do piekarnika. Pieczemy przez 2 godziny. Następnie dodaj ziemniaki, przykryj i piecz przez dodatkowe 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać płyn na patelni, aby upewnić się, że jest wystarczająco dużo, aby mięso było wilgotne i gotowane na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
W razie potrzeby dodaj więcej zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
Podawać na trzech polentę serową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
10
W dużym rondlu połączyć wodę, polentę i 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje; zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Polenta dusić na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut lub do gładkiej, ubijając od czasu do czasu, aby zapewnić gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
12
Dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion cielęcy lub bulion wołowybulion cielęcy lub bulion wołowy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz czarnyPieprz czarny907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)żeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości411(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pomidory śliwkowe obranepomidory śliwkowe obrane2smallsmarchew, obrane i pokrojone w kostkę małemarchew, obrane i pokrojone w kostkę małe2zdanieseler, pokrojony w kostkę małyseler, pokrojony w kostkę mały4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.5 do 6 plasterków sera mozzarella5 do 6 plasterków sera mozzarella596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser Gruyererozdrobniony ser Gruyere596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiłagodny ser Cheddarłagodny ser Cheddar596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony parmezanrozdrobniony parmezan2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno zmielona polentadrobno zmielona polenta61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwone ziemniaki, pokrojone w kostkę Małe, ze skórką naczerwone ziemniaki, pokrojone w kostkę Małe, ze skórką na2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolonemasło niesolone1małeVidalia cebula, pokrojona w kostkę małaVidalia cebula, pokrojona w kostkę mała4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn