Łosoś Pieczony Musztardowo-Klonowy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, Pieczony łosoś z musztardą i klonem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 224 kalorii, 28g białka, oraz 10g tłuszczu. Za 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka musztardy dijon, majonezu, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś Klonowo-musztardowy z pieczoną brukselką, Łosoś Klonowo-musztardowy z pieczoną brukselką, oraz Musztarda Klonowa Łosoś.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
W misce wymieszaj musztardę, 1 łyżkę kolendry, majonez i syrop klonowy.
Połóż filety z łososia na blasze do pieczenia i posyp po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozprowadź równomiernie część mieszanki musztardy na każdym filecie.
Piec, aż się ugotuje, 10 do 12 minut.
Posyp pozostałą 1 łyżką kolendry i podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Poppy Monterey Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.