Łatwy i zdrowy kurczak Florentyna
Łatwy i zdrowy kurczak Florentine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 44g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu marinara, parmezan, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Easy Chicken Florentine, Łatwa Zapiekanka Florencka Z Kurczaka, oraz Easy Healthy Chicken Divan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż tylko pachnące, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez około 45 sekund.
Wymieszać kurczaka ofert do mieszanki cebuli; gotować, aż kurczak jest rumiane, 3 do 4 minut na stronie.
Przenieś mieszaninę kurczaka do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Przykryć mieszaninę kurczaka ze szpinakiem; wlać sos marinara na warstwę szpinaku. Przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku i szpinak zwiędnie, około 30 minut.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia. Wymieszać z fettuccine, doprowadzić z powrotem do wrzenia, i gotować makaron na średnim ogniu, aż gotowane przez, ale nadal twarde do zgryzu, o 8 protokół.
Odcedzić i przenieść fettuccine do serwowania talerzy.
Top każdy talerz z mieszanką kurczak-marinara; udekorować każdą porcję parmezanem.