Łatwe i proste Koreańskie żeberka do grillowania

Łatwe i proste Koreańskie żeberka do grillowania
Łatwe i proste Koreańskie żeberka do grillowania mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 30g białka, oraz 67 g tłuszczu. Jeśli masz czosnek, zieloną cebulę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Podobne przepisy to Koreańskie żeberka do grillowania, Koreański BBQ krótkie żeberka, oraz Koreański BBQ Słodkie żeberka.

Instrukcje

1
Ubić razem sos sojowy i cukier w misce, aż cukier się rozpuści i wymieszać z czarnym pieprzem, czosnkiem, zieloną cebulą, olejem sezamowym i nasionami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Umieść żeberka w dużej misce i zalej żeberkami marynatę. Wymieszać, aby pokryć żeberka marynatą i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę. Wymieszać żeberka i marynatę ponownie, i przechowywać w lodówce przez 1 więcej godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij żeberka z marynaty, Odrzuć marynatę i grilluj żebra, aż będą brązowe i nie będą różowe w środku, około 5 minut na stronę. Miej pod ręką butelkę z wodą, na wypadek, gdyby żebra się zaostrzyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn