Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Zupa z soczewicy grzybowej Portobello może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 21g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,86 USD za porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 55 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, sól i pieprz, brązową soczewicę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 95%. Spróbuj Zupa Cebulowa Z Grzybów Portobello, Krem z zupy grzybowej Portobello, oraz Karmelizowana zupa cebulowo-grzybowa Portobello z grzankami z koziego sera dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
2
Dodaj pieczarki, zieloną paprykę, cebulę i czosnek i smaż do miękkości około 5 minut.
Wlej bulion z kurczaka i dodaj koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia i dodać soczewicę. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Dopraw bazylią, solą i pieprzem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Soczewica
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Chochla do misek i posyp każdą miskę 1 łyżką sherry i posyp parmezanem do smaku.