Zupa Z Soczewicy Cytrynowej

Zupa Z Soczewicy Cytrynowej
Zupa z soczewicy cytrynowej to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 382 kalorii, 32G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za $1.97 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 24 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, boćwinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 97%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Zupa Z Soczewicy Cytrynowo-Rozmarynowej, Zupa Z Czerwonej Soczewicy Z Cytryną, oraz Zupa Z Soczewicy Z Kremem Jogurtowym Cytrynowym.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj bulion z kurczaka, 6 szklanek wody, 1 małą cebulę, liść laurowy, pietruszkę i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny. Odcedź i zarezerwuj 4 szklanki bulionu na przepis. Zarezerwuj pozostały bulion do innych zastosowań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlej 4 szklanki bulionu do dużego garnka do zupy i dodaj do niego 4 szklanki wody. Dodaj soczewicę i zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
4
Dodaj dużą cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj czosnek i gotuj przez minutę, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Umieść boćwinę na patelni i gotuj, aż zwiędnie, około 5 minut. Zapachy tutaj są pyszne!
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
7
Przenieś mieszankę boćwiny i cebuli do garnka z soczewicą. Dodaj kolendrę i sok z cytryny. W razie potrzeby dopraw solą i dodatkową cytryną. Dusić pod przykryciem przez dodatkowe 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
SoczewicaSoczewica
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Podawać z ćwiartkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn