Zupa Rybna

Zupa Rybna
Zupa rybna może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 446 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 951 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sok z małży, tymianek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Rybna, Zupa Rybna, oraz Zupa Rybna.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i masło na dnie dużego garnka (6-qt) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj wino, jeśli używasz, i podgrzej ogień, gotuj, odsłonięte, aż wino zmniejszy się o połowę. (Jeśli nie używasz wina, dodaj 1/4 szklanki wody z sokiem z małży.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Dodaj ziemniaki, sok z małży, liść laurowy, tymianek, sól i pieprz, i Old Bay spice. (Ziemniaki powinny być ledwo pokryte płynem w garnku. Jeśli nie, dodaj wodę tak, że są.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do średniego i gotować, pokryte, aż ziemniaki są prawie gotowe, o 10-15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3
Podgrzać śmietanę: w oddzielnym garnku podgrzać śmietanę, aż stanie się Parna (nie zagotuje się).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Dodaj rybę do garnka z ziemniakami i dodaj rozgrzaną śmietanę. Wróć do pieca. Gotować na małym ogniu, odkryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Miej oko na upał! Jeśli używasz prostego ciężkiego kremu, powinieneś łatwiej unikać zwilżania, nawet jeśli zupa zaczyna się gotować. Ale jeśli podstawiasz lekką śmietanę, pół na pół lub mleko, mieszanina prawdopodobnie się zsiadnie, jeśli zbliży się do temperatury wrzenia (jeden z powodów, dla których lubię używać prostej ciężkiej śmietany).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
3
Utrzymuj temperaturę tak, aby ledwo stała się Parna, ale nie gotowała się na wolnym ogniu.
4
Gdy ryba jest po prostu gotowane przez, zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Wymieszać z natką pietruszki. Smaki poprawią się, jeśli zupa odpocznie 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
6
Podawać z chrupiącym chlebem lub krakersami ostrygowymi (nie dla wersji bezglutenowej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z OstrygKrakersy Z Ostryg
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)11 funt cukinii,6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula średnia żółta, posiekana (ocebula średnia żółta, posiekana (o1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe wino (opcjonalnie)wytrawne białe wino (opcjonalnie)567(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)duże ziemniaki Yukon Gold (ok, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 caladuże ziemniaki Yukon Gold (ok, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 cala4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymiankuświeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymianku21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,Old Bay (opcjonalnie, można użyć trochę papryki i odrobiny cayenne)Old Bay (opcjonalnie, można użyć trochę papryki i odrobiny cayenne)680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)dorsz*, lub inne twarde białe ryby, usunięte kości pin, filety pokrojone na 2-calowe kawałkidorsz*, lub inne twarde białe ryby, usunięte kości pin, filety pokrojone na 2-calowe kawałki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose

Zupa rybna w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Gulasz rybny, w zależności od składników, może być łączony ze wszystkim, od ostrej bieli, takiej jak sauvignon blanc, przez musujące różowe (szczególnie dla bouillabaisse) do kwaśnej Czerwieni, takiej jak pinot noir (szczególnie dla cioppino). Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn