Zupa jagnięca (Sopa de Albondigas)
Zupa jagnięca (Sopa de Albondigas) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, ucho kukurydzy, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi to Południowoamerykańskie danie. 13 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Klopsikowa (Sopa De Albondigas), Zupa klopsikowa (Sopa de Albóndigas), oraz Sopa de Albóndigas (Kolumbijska zupa z klopsików).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce wymieszać zmieloną jagnięcinę, miętę, sól, pieprz i jajko. Używając czystych rąk, mieszaj aż do dobrego połączenia. Odmierz 1 łyżkę mieszanki mięsa i zwiń w dłoni, aby uformować klopsik.
Uformowane klopsiki umieścić na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Powinno wystarczyć na 16-18 klopsików.
W ciężkim rondlu podgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
Dodać cebulę i pastę pomidorową i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie i pasta pomidorowa jest gotowane w cebuli, o 3 protokół.
Dodać seler, kukurydzę i marchew.
Saute do miękkości, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać klopsiki jagnięce (albondigas) i liść laurowy. Ocena serrano chile przez drobno krojenia go w środku, uważając, aby nie w pełni przeciąć go na pół, i dodać do garnka. Obniż temperaturę i przykryj. Dusić 35 minut.
Używając dużej łyżki, usuń tłuszcz z wierzchu zupy i wyrzuć. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.