Ziołowe bułeczki obiadowe
Ziołowe bułeczki według przepisu można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 78 kalorii . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Tylko nielicznym osobom ten chleb naprawdę smakował. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, jajko, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 11% . Roladki obiadowe ziołowe , bułki obiadowe z czosnkiem i ziołami oraz bułki obiadowe ziołowo-czosnkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać maślankę, 2 łyżki masła, cukier, sól, bazylię, majeranek, tymianek, sodę oczyszczoną, jajko i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na mocno posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 75 minut.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na cztery porcje. Podziel każdą porcję na sześć części; z każdego kawałka uformuj kulę.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 50 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
Posmaruj pozostałym masłem.