Zielone curry z ciecierzycy i warzyw

Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowowegetariańskiego i wegańskiego ? Zielone curry z ciecierzycy i warzyw może być super przepisem do wypróbowania. Za 1,95 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1002 kalorie , 25 g białka i 26 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni indyjskiej. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka soli, wody, lekko zmielonych orzechów nerkowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Kuskus z ciecierzycy, orzechów pekan i cytrusów: sałatka na zimną pogodę , Ciecierzyca i zielenina oraz Kotleciki owsiane z ciecierzycy .
Instrukcje
W dużej patelni wymieszaj kalafior, fasolę, mleko kokosowe, pastę curry i sól. Doprowadź do wrzenia; gotuj bez przykrycia przez 5-6 minut lub do momentu, aż kalafior będzie miękki.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wlej do patelni. Dodaj groszek. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
W międzyczasie przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Posyp mieszankę kalafiora orzechami nerkowca.