Zielona herbata Teriyaki kurczak wymaga około 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 193 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,78 USD za porcję. Przynosi ci smak domu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów japońskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, imbir, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest solidny. Babeczki z zielonej herbaty zwieńczone lukrem z zielonej herbaty, Soban w zielonej herbacie z kurczakiem i groszkiem śnieżnym, oraz Rosół jaśminowy z zieloną herbatą Soba są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Umieść 2-1 / 2 łyżeczki liści herbaty w małej misce; dodaj wrzącą wodę. Przykryj i Strom przez 5-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Odcedź i wyrzuć liście; wlej herbatę na dużą patelnię.
Dodaj połowę cebuli. Dodaj miód, ocet, sos sojowy, czosnek, imbir i olej sezamowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; dusić bez przykrycia, aż sos zmniejszy się do około 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4
Dodaj kurczaka i pozostałe liście herbaty; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Pokrój kurczaka w cienkie plasterki; podawać z sosem.