Zdrowe I Pyszne: Curry Kumquat Chutney
Zdrowe i pyszne: curry Kumquat Chutney może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skrystalizowany imbir, curry, kumkwaty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zdrowe i pyszne: curry wieprzowe z jabłkami, Zdrowe i smaczne: Curry zupa kalafiorowa z miodem, oraz Zdrowe i pyszne: curry słodkie ziemniaki i brązowy ryż zupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu połącz cukier, ocet, imbir, żurawinę, curry i 1 szklankę kumkwatów. Gotować 10 lub 11 minut, lub aż cała mieszanina jest zredukowana do około 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu. Nie martw się, jeśli nadal jest trochę cienki po 6 lub 7 minutach; zmniejszy się.
Wlać mieszaninę do małej szklanej miski lub dużej szklanej miarki. Przechowywać w lodówce aż do całkowitego ostygnięcia. Wymieszać kolendrę i pozostałe 1/3 szklanki kumkwatów. Sól i pieprz do smaku. Przechowywać w lodówce kolejną godzinę. Łyżka na wybranym mięsie lub po prostu jeść prosto z miski.