Zapiekanki Ze Świeżych Malin

Zapiekanki Ze Świeżych Malin
Świeże zapiekanki malinowe mogą być tylko bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Ta przystawka ma 275 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 84 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga żółtek jaj, ekstraktu wanillanowego, wina marsala i pół litra malin. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanki Ze Świeżej Fasoli Lima, Zapiekanki rybne śródziemnomorskie, oraz Zapiekanki Ze Słodkich Ziemniaków.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej brojlery przez co najmniej 15 minut, z rusztem około 5 cali od ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
3
Aby zrobić sabayon, wymieszaj żółtka i cukier w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się (nie wrzącą) wodą, aż będą gęste i kremowe, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PatelniaPatelnia
4
Ubijaj prawie stale, zeskrobując mieszankę jajeczną z dna miski. Powoli ubij wino Marsala i kontynuuj ubijanie gotującej się wody przez około 5 minut, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, jak miękka bita śmietana. Powinien zarejestrować około 150 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Ubij wanilię, zdejmij z ognia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść jedną przytulną warstwę malin w 6 (6 do 7 cali) płytkich naczyniach zapiekanych. (Każde z moich dań zawiera około pół litra malin.) Nałóż wystarczająco sabayon na maliny, aby je przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
7
Posyp każdą lekko granulowanym cukrem. Ułóż naczynia na 2 blachach i umieść jejedną patelnię na razpod brojlerem przez 2 do 3 minut lub do momentu, gdy wierzchołki zapiekanek lekko się zrumienią. Obserwuj je uważnie; palą się naprawdę szybko!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
PatelniaPatelnia
8
Podawaj na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn