Zapiekanki Ze Świeżych Malin
Świeże zapiekanki malinowe mogą być tylko bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Ta przystawka ma 275 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 84 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga żółtek jaj, ekstraktu wanillanowego, wina marsala i pół litra malin. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanki Ze Świeżej Fasoli Lima, Zapiekanki rybne śródziemnomorskie, oraz Zapiekanki Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej brojlery przez co najmniej 15 minut, z rusztem około 5 cali od ognia.
Aby zrobić sabayon, wymieszaj żółtka i cukier w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się (nie wrzącą) wodą, aż będą gęste i kremowe, około 4 do 5 minut.
Ubijaj prawie stale, zeskrobując mieszankę jajeczną z dna miski. Powoli ubij wino Marsala i kontynuuj ubijanie gotującej się wody przez około 5 minut, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, jak miękka bita śmietana. Powinien zarejestrować około 150 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem.
Ubij wanilię, zdejmij z ognia i odstaw na bok.
Umieść jedną przytulną warstwę malin w 6 (6 do 7 cali) płytkich naczyniach zapiekanych. (Każde z moich dań zawiera około pół litra malin.) Nałóż wystarczająco sabayon na maliny, aby je przykryć.
Posyp każdą lekko granulowanym cukrem. Ułóż naczynia na 2 blachach i umieść jejedną patelnię na razpod brojlerem przez 2 do 3 minut lub do momentu, gdy wierzchołki zapiekanek lekko się zrumienią. Obserwuj je uważnie; palą się naprawdę szybko!