Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli

Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj świeżej zapiekanki z zielonej fasoli. Za 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. 513 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, śmietanę, fasolkę szparagową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 57%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, oraz Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj naczynie do pieczenia 1 1/2 litra sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Gotuj fasolkę szparagową w bulionie z kurczaka przez około 20 minut, a następnie odcedź, zachowując 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
4
W międzyczasie wymieszaj bułkę tartą, parmezan i 2 łyżeczki oleju w małej misce. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
5
Rozgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta, 2 do 3 minut, a następnie dodaj grzyby i gotuj przez 3 do 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
7
Zdjąć z ognia.
8
Wlej zarezerwowane 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka z powrotem do garnka, w którym ugotowała się zielona fasolka i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj zieloną fasolkę na patelnię z pieczarkami i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Gdy to się zagotuje, połącz skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki wody w małej misce, aby uzyskać zawiesinę. Powoli wlewaj zawiesinę do wrzącego bulionu, ciągle ubijając, gdy gęstnieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
11
Zalej zagęszczoną mieszankę zieloną fasolką i dodaj śmietanę, przyprawy domowe i sól. Dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
12
Wlać do naczynia do pieczenia i posypać mieszanką panko i sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Piec, aż zapiekanka będzie gorąca, około 10 minut, a następnie smażyć, aż bułka tarta lekko się zrumieni, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wymieszaj sól, czosnek w proszku i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
PieprzPieprz
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn