Zapiekanka Z Tuńczyka

Zapiekanka Z Tuńczyka
Przepis zapiekanka z tuńczyka można zrobić w około 1 godzinę. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 39g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 6 osób próbowało i polubiło ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, sól, makaron fettuccine i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z owoców morza lub pyszna zapiekanka z tuńczyka, Zapiekanka Z Tuńczyka, oraz Zapiekanka Z Tuńczyka.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj przez 30 sekund w bułce tartej (daje około 2 1/2 do 3 filiżanek okruchów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę i gotuj, mieszając, aż cebula będzie miękka i przezroczysta, 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj seler i gotuj, mieszając, do miękkości, 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
7
Dodaj grzyby i gotuj, mieszając, aż grzyby uwolnią wodę, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
8
Dodaj mąkę od razu i natychmiast i energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż mąka zostanie całkowicie włączona do mieszanki warzywnej, aż nie będzie grudek mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
9
Dodaj mleko i bulion, wymieszaj, aby połączyć i zagotuj, często mieszając. Zmniejszyć ogień do energicznego dusić i gotować, mieszając, aż płyn ma thicke ned i zmniejszona o około 1/2 szklanki, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MlekoMleko
10
Dodaj sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
11
Połącz ugotowany makaron, mieszankę warzywno-płynną, brokuły, groszek i tuńczyka i wymieszaj, aby dodać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
WarzywaWarzywa
BrokułyBrokuły
GrochGroch
TuńczykTuńczyk
12
Wlać do zapiekanki o wymiarach 9 na 13 cali. Na wierzch z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
13
Piecz przez 25 minut lub do momentu, gdy okruchy będą złotobrązowe i opiekane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 procent mleka1 procent mleka5plastrychleb pełnoziarnisty, w komplecie skórkachleb pełnoziarnisty, w komplecie skórka283(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pudełko mrożone posiekane brokuły, rozmrożonepudełko mrożone posiekane brokuły, rozmrożone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża łodyga selera, drobno pokrojona w kostkę (oduża łodyga selera, drobno pokrojona w kostkę (o596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż283(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pudełko biały grzyb, łodygi i posiekane (około 2 1/2 szklanki)pudełko biały grzyb, łodygi i posiekane (około 2 1/2 szklanki)227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)makaron fettuccine pełnoziarnisty, podzielony na trzy części i gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniumakaron fettuccine pełnoziarnisty, podzielony na trzy części i gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimała cebula, posiekana (omała cebula, posiekana (o283(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pudełko groszek mrożony, rozmrożonypudełko groszek mrożony, rozmrożony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy bulion z kurczaka lub bulion warzywnyniskosodowy bulion z kurczaka lub bulion warzywny680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)porcja lekkiego tuńczyka w wodzie, odsączonegoporcja lekkiego tuńczyka w wodzie, odsączonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia60
Magazyn