Zapiekanka z pizzą do góry nogami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić zapiekankę z pizzą do góry nogami w domu. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 52 centy za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 132 kalorie , 7 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, oleju roślinnego, mleka i cebuli. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Sprawdza się jako tania przystawka na zimę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Bananowe ciasto do góry nogami , Wiśniowe ciasto do góry nogami (niezwykle łatwe do zrobienia!) i Świeże figowe, orzechowe, rozmarynowe ciasto do góry nogami i chrupiące cytrusowe chardonnay .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź.
Dodaj sos spaghetti. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ciepły.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
W blenderze zmiksuj mleko, jajka, olej, mąkę i sól; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.