Zapiekanka z nadzieniem z małży
Przepis Clam Stuffing Bake można przygotować w około 30 minut . Za 1,61 dolara za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 583 kalorie , 16 g białka i 16 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Mieszanka przyprawionych mieszanek farszowych, marchewki, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Klasyczny sos z małżami , Lekka zupa z małżami i Nowoangielska zupa z małżami .
Instrukcje
W małym rondelku podsmaż seler, paprykę i cebulę na 1 łyżce masła, aż będą prawie miękkie. Dodaj bulion i marchewkę. Doprowadź do wrzenia. Dodaj mieszankę farszu.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 5 minut. Wymieszać z małżami.
Przenieś do dwóch 6-uncjowych foremek lub foremek do kremu posmarowanych sprayem do pieczenia. Rozpuść pozostałe masło; wymieszaj z sokiem z cytryny.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe i złocistobrązowe.