Zapiekanka Taco
Zapiekanka Taco to meksykański przepis, który serwuje 8. Za 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 373 kalorii, 15g białka, oraz 21g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomidora, wody, jajek i oliwek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekanka Taco, Zapiekanka Taco, oraz Zapiekanka Taco.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodaj przyprawę do taco i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj fasolę.
Łyżka mieszanki mięsnej do natłuszczonego 8-in. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Posyp serem Monterey Jack. W dużej misce wymieszaj jajka, mleko i biszkopty, aż zostaną zwilżone.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do momentu, gdy lekko się zrumieni, a nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Posmaruj kwaśną śmietaną. Na wierzch z serem cheddar, sałatą, pomidorem i oliwkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino albo powitało lata starzenia, albo zostało wypite na miejscu.