Wędzony kurczak imbirowy z kardamonem, goździkami i cynamonem
Wędzony kurczak imbirowy z kardamonem, goździkami i cynamonem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 452 kalorii, 31g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za $1.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś imbir, olej canolan, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wędzony kurczak imbirowy z kardamonem, goździkami i cynamonem, Orzech kruchy z cynamonem i goździkami, oraz Kumkwaty w przyprawionym syropie z goździkami, cynamonem i anyżem Gwiazdkowatym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz goździki, kardamon i laski cynamonu w misce, zalej zimną wodą i moczyć przez co najmniej 1 godzinę do 4 godzin.
Rozgrzej olej na średniej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj imbir i czosnek i gotuj do miękkości, około 2 minut.
Dodaj nasiona gorczycy i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj 1/2 szklanki wody, skórkę z limonki i sok oraz trochę soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.
Przenieś do blendera i zmiksuj na gładką pastę, w razie potrzeby dodając więcej wody.
Pastę natrzyj na całego kurczaka, w tym pod skórą. Przykryj i marynuj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Wyjmij kurczaka z lodówki 30 minut przed grillowaniem.
Zapal rozrusznik kominowy wypełniony węglem drzewnym z twardego drewna i pozostaw do spalenia, aż cały węgiel zostanie pokryty warstwą drobnego szarego popiołu. Rozpal ogień jednopoziomowy, równomiernie rozprowadzając węgle na dnie grilla.
Dodaj namoczone przyprawy równomiernie na gorący węgiel drzewny, przykryj grill i pozwól rusztom się nagrzać, a dym napełnić grill, około 5 minut.
Połóż kurczaka skórą do dołu na węglach i gotuj, aż skóra będzie ładnie zwęglona. Odwróć, przejdź do pośredniego ciepła, przykryj grill i gotuj w temperaturze około 375 stopni, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do uda zarejestruje 165 stopni F, 40 do 50 minut.
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.