Wołowina Faszerowana Homarem Wellington

Wołowina Faszerowana Homarem Wellington
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wołowiny nadziewanej homarem Wellington. Za 4,48 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 14 porcji z 432 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bułkę tartą, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica wołowa faszerowana homarem, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Za pomocą nożyczek kuchennych przeciąć muszle homara; ostrożnie usuń homara i posiekaj. Na małej patelni wymieszaj homara, śmietanę, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj 3-5 minut lub do momentu, gdy Homar będzie jędrny i nieprzezroczysty. Wyrzuć gałązki tymianku. Dodać bułkę tartą; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Zrób wzdłużną szczelinę w dół środka polędwicy z dokładnością do 1/2 cala. DNA. Otwórz mięso, aby leżało płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Umieść mieszankę homara na środku. Zamknij polędwicę; zawiąż kilka razy sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Posyp pozostałą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
5
Umieść polędwicę w natłuszczonej 15-calowej. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; złóż końce pod polędwicą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 475° przez 20-25 minut lub do zrumienienia. Schłodzić do temperatury pokojowej; przechowywać w lodówce do schłodzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozłóż jeden arkusz ciasta francuskiego; pokrój wzdłuż jednej linii zagięcia, tworząc dwa prostokąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
8
Wytnij mniejszy prostokąt na 6 cali. x 3-w. prostokąt; w razie potrzeby użyj pozostałego elementu do dekoracji. Zwilżyć 6 cali. krawędź dużego prostokąta z wodą. Przymocuj mniejszy prostokąt wzdłuż tej krawędzi, lekko naciskając, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Rozwałkuj 2 cale. dłuższy niż polędwica z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Przełóż na nie natłuszczoną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
11
Posmaruj białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
12
Wyjmij i wyrzuć sznurek kuchenny z polędwicy; umieść na cieście.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
13
Rozwałkuj pozostałe ciasto francuskie na prostokąt 8 cali. szeroki i 5 cali. dłużej niż polędwica; umieść na mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
14
Posmaruj brzegi ciasta wodą; zagnij krawędzie pod mięsem. Ostrym nożem wykonaj cztery cięcia na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
16
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 40 minut (mięso będzie gotowane do średniego wysmażenia); przykryj luźno folią, aby w razie potrzeby nie przesadziła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
17
Przełóż na półmisek do serwowania.
18
Odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa naprawdę dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Julien Brocard Chablis Boissonneuse z 4 Poza 5 Ocena wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Julien Brocard Chablis Boissonneuse
Julien Brocard Chablis Boissonneuse
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia13
Magazyn