Wilgotne Ciasto Z Makiem Cytrynowym

Wilgotne Ciasto Z Makiem Cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Wilgotne ciasto z makiem cytrynowym. Jedna porcja zawiera 722 kalorii, 12g białka, oraz 48g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Mieszanka mąki tortowej, maku, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batoniki muesli z makiem migdałowym do żucia (odmiana maku cytrynowego), Ciasto Z Makiem Cytrynowym, oraz Ciasto Z Makiem Cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka jeden bochenek 9 x 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiej mąkę, 1 szklankę plus 2 łyżki białego cukru i soli. Następnie dodaj skórkę z cytryny, mak i masło. Ubijaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
3
Wlej ciasto na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
W rondelku na małym ogniu; gotuj 3/4 szklanki białego cukru i soku z cytryny do mieszania, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Ostudzić do ogrzania lub do temperatury pokojowej.
7
Wyjmij ciasto z piekarnika i umieść patelnię na ruszcie-umieść pod nim blachę do ciastek. Kilkakrotnie nakłuj wierzch ciasta wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Posmaruj wierzch ciasta ciepłym lub pokojowym syropem, pozwalając, aby dużo syropu spłynęło i wsiąkło w boki i spód ciasta. Lekko ostudź na patelni przed wyjęciem ciasta na ruszt, aby całkowicie ostygło. Po całkowitym schłodzeniu zawiń ciasto w folię lub plastikową folię do zamrażania i odstaw ciasto na co najmniej jeden dzień przed podaniem gościom.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn