Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią

Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią
Przepis wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 22g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz szerokie paluszki ryżowe, imbir, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią, dobrze wietnamska / japońska, Wietnamska Zupa Z Makaronem Wołowym, oraz Wołowina Pho (Wietnamska Zupa Z Makaronem) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zamrozić wołowinę 10 minut; pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
W dużym rondlu umieścić cebulę i kolejne 5 składników; gotować na średnim ogniu 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać bulion i 3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przecedzić mieszaninę bulionu przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Zwróć bulion na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
6
Dodaj sos sojowy, cukier i sos rybny; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
7
Dodaj bok choy i groszek śnieżny; gotuj na wolnym ogniu 4 minuty lub aż groszek będzie chrupiący-delikatny i bok choy zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Ułóż 1/2 szklanki makaronu w każdej z 4 dużych misek. Podzielić surową wołowinę i plastry chile równomiernie między miseczki. Chochla około 1 2/3 szklanki gorącej zupy nad każdą porcją (bulion ugotuje wołowinę). Top każdej porcji z 1/4 szklanki kiełków fasoli, 1 łyżka bazylii i 1 łyżka mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
ChochlaChochla
9
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibaby bok choy liściebaby bok choy liście11 funt cukinii,Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie2kardamonkardamon21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sos rybny (np. Kuchnia tajska)sos rybny (np. Kuchnia tajska)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazyliiświeże liście bazylii2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże kiełki fasoliświeże kiełki fasoli3caleobrany świeży imbir, cienko pokrojonyobrany świeży imbir, cienko pokrojony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście miętyświeże liście mięty2ząbki czosnku, połówkiząbki czosnku, połówki4kliny wapiennekliny wapienne1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dolnosodowy sos sojowydolnosodowy sos sojowy7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, niskosodowy bulion wołowybeztłuszczowy, niskosodowy bulion wołowy113(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)niegotowane szerokie paluszki ryżowe (makaron z mąką ryżową)niegotowane szerokie paluszki ryżowe (makaron z mąką ryżową)227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)stek z polędwicy bez kościstek z polędwicy bez kości2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroszek śnieżny, przyciętygroszek śnieżny, przycięty1Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane1małeThai chile, cienko pokrojone w pierścienieThai chile, cienko pokrojone w pierścienie7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona żółta cebulacienko pokrojona żółta cebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn