Warzywny kuskus, kozi ser i buraki

Warzywny kuskus, kozi ser i buraki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj warzywnego kuskusu, koziego sera i buraków. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.99 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką szczypiorek, ocet sherry, kuskus i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka Jarzynowa Z Burakami I Kozim Serem, Pieczone buraki z kozim serem, oraz Wiosenne warzywa z burakami i kozim serem.

Instrukcje

1
Na talerzu wymieszać koperek, szczypiorek i pieprz, następnie zwijać ser w mieszance ziołowej, aby pokryć boki (nie końce). Owinąć ser w folię i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
KoperKoper
RolkaRolka
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Doprowadzić wodę, sól i 1 łyżkę oleju do wrzenia w 1-quart ciężki rondel. Wmieszać kuskus, następnie przykryć patelnię i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Odstawić, pokryte, 5 minut.
4
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, mieszając, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cukinię, paprykę i kukurydzę i gotuj, mieszając, aż cukinia będzie jasnozielona, o 3 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
CukiniaCukinia
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Puch kuskus widelcem i wymieszać z warzywami, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
7
Obrać buraki i pokroić połowę buraków w bardzo cienkie plasterki (mniej niż 1/8 cala grubości) krajalnicą (wyrzucić resztę), następnie ułożyć plasterki i pokroić w cienkie zapałki. Buraki opłukać i osuszyć, a następnie przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Wymieszać ocet, pozostałe 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać 1/2 łyżki sosu do buraków i wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
10
Napełnić ramekin kuskusem, mocno wciskając go do formy gumową szpatułką. Odwrócić ramekin na talerz sałatkowy i ostrożnie rozpuścić kuskus, a następnie zrobić 3 kolejne kopce kuskusu na 3 kolejnych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Kopce BarKopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
11
Każdy kopiec kuskusu udekorować 1 plastrem prosciutto (jeśli jest używany), a następnie polać burakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
KuskusKuskus
BurakBurak
12
Rozpakuj ser i pokrój w poprzek na 4 równe plastry lekko naoliwionym nożem, a następnie ułóż 1 plasterek sera obok każdego Kopca kuskusu i łyżkę pozostałego sosu wokół kopców.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SerSer
Kopce BarKopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
Kuskus można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed wymieszaniem z warzywami.* Dostępne na rynkach azjatyckich, niektóre sklepy z naczyniami kuchennymi i Uwajimaya (800-889-1928).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus

Składniki

1małeburak (ok. 2 cale średnicy), przyciętyburak (ok. 2 cale średnicy), przycięty01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków85(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)1/2 szklanki kuskusu1/2 szklanki kuskusu11 funt cukinii,drobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże ziarna kukurydzyświeże ziarna kukurydzy11 funt cukinii,posiekany świeży koperekposiekany świeży koperek113(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)miękki łagodny kozi ser z kłodymiękki łagodny kozi ser z kłody4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAkompaniament: grissini (długie cienkie paluszki chlebowe) lub flatbreadAkompaniament: grissini (długie cienkie paluszki chlebowe) lub flatbread4(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4plastrycienkie plastry prosciutto (opcjonalnie)cienkie plastry prosciutto (opcjonalnie)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkę (1/4 cala) czerwona papryka pokrojona w kostkę (1/4 cala)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojona w kostkę (1/4 cala) czerwona cebulapokrojona w kostkę (1/4 cala) czerwona cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Ocet SherryOcet Sherry1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukinia pokrojona w kostkę (1/4 cala)cukinia pokrojona w kostkę (1/4 cala)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn