Warkocze kardamonowe
Warkocze Kardamonowe to wegetariańska przekąska laktoowo-owo . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 135 kalorii . Ten przepis jest na 32 osoby i kosztuje 15 centów za porcję. Jeśli masz mielony kardamon, mleko, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Brie z chutneyem z mandarynek o zapachu kardamonu , Lody bananowo-kardamonowe bez jajek i Sernik czekoladowo-kardamonowy bez jajek .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłego mleka.
Dodaj 3/4 szklanki cukru, żółtka, masło, kardamon, sól, 3 szklanki mąki i pozostałe ciepłe mleko; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1-1/4 godziny.
Uderz ciasto; podziel na sześć części. Uformuj z każdej części linę o długości 16 cali.
Połóż trzy sznurki na natłuszczonej blasze do pieczenia; zapleć. Mocno ściśnij końce i podwiń. Powtórz z pozostałymi trzema sznurkami na innej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoją objętość, około 45 minut.
Posmaruj warkocze mlekiem i posyp resztą cukru.
Piec w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przenieść na kratkę do ostygnięcia.