Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo

Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 825 kalorii, 48g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, pomidorów, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 85%. Spróbuj Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo, Grillowany kurczak z kminkiem ze świeżym sosem Tomatillo, oraz Chipotle grillowane udka z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć udka kurczaka i oleju. Wrzucić, aby równomiernie pokryć uda.
Udka przełożyć na talerz i posypać równomiernie ze wszystkich stron masą kminkową. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy do pośredniego grillowania na średnim ogniu; temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić 350°-375 ° F (180°-190 ° C). Jeśli używasz węgla drzewnego, połóż zapalone węgle po obu stronach łóżka grillowego, pozostawiając pasek w środku bez ciepła i umieść patelnię ociekową na środku. Jeśli używasz gazu, podgrzej palniki, a następnie wyłącz 1 lub więcej palników, aby utworzyć chłodniejszą strefę.
Wyszczotkować i posmarować ruszt grillowy.
Aby zrobić salsę, umieść Tomatillo i chile nad bezpośrednim ogrzewaniem grilla. (Prawdopodobnie będziesz potrzebować ekranu grilla dla chile lub stracisz go przez ruszt.) Gotować, obracając w razie potrzeby, aż dobrze zwęglone ze wszystkich stron, o 3 protokół.
Przenieść Tomatillo i chile do blendera, dodać sok z limonki i olej, i pulse aż połączone, ale nadal grube.
Przenieść do miski, złożyć kolendrę i doprawić solą. Powinieneś mieć około 2 filiżanek (16 fl oz/500 ml). (Salsę można przygotować do 1 tygodnia wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Umieść uda, mięsistą stroną w dół, nad pośrednią strefą ogrzewania grilla. Gotować, obracając raz, aż uda będą ładnie oznaczone po obu stronach i jędrne w dotyku i natychmiastowo odczytany termometr włożony w najgrubszą część uda z dala od kości rejestruje 77° (77 ° C), 10-15 minut z każdej strony.
Przełóż uda na talerz i pozostaw na 10 minut.
Podawać od razu z salsą tomatillo.
Dodać rub; kurczak zalać olejem i doprawić rub ustawić grill do pośredniego grillowania na średnim ogniu zrobić tomatillo salsa czas grillowania: 20-30 minut nie zapomnij: spróbuj obrócić uda tylko raz, aby uzyskać ładne ślady grillowania.
Pojawia się za zgodą Williamsa-Sonomy. Grill Master: najlepszy arsenał przepisów na grilla. Przepisy autorstwa Freda Thompsona; fotografie Raya Kachatoriana. Copyright © 2011 by Weldon Owen, Inc. oraz Williams-Sonoma, Inc.