Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo

Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo
Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 825 kalorii, 48g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, pomidorów, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 85%. Spróbuj Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo, Grillowany kurczak z kminkiem ze świeżym sosem Tomatillo, oraz Chipotle grillowane udka z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć udka kurczaka i oleju. Wrzucić, aby równomiernie pokryć uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Udka przełożyć na talerz i posypać równomiernie ze wszystkich stron masą kminkową. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Przygotuj grill węglowy lub gazowy do pośredniego grillowania na średnim ogniu; temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić 350°-375 ° F (180°-190 ° C). Jeśli używasz węgla drzewnego, połóż zapalone węgle po obu stronach łóżka grillowego, pozostawiając pasek w środku bez ciepła i umieść patelnię ociekową na środku. Jeśli używasz gazu, podgrzej palniki, a następnie wyłącz 1 lub więcej palników, aby utworzyć chłodniejszą strefę.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Wyszczotkować i posmarować ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Aby zrobić salsę, umieść Tomatillo i chile nad bezpośrednim ogrzewaniem grilla. (Prawdopodobnie będziesz potrzebować ekranu grilla dla chile lub stracisz go przez ruszt.) Gotować, obracając w razie potrzeby, aż dobrze zwęglone ze wszystkich stron, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przenieść Tomatillo i chile do blendera, dodać sok z limonki i olej, i pulse aż połączone, ale nadal grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przenieść do miski, złożyć kolendrę i doprawić solą. Powinieneś mieć około 2 filiżanek (16 fl oz/500 ml). (Salsę można przygotować do 1 tygodnia wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Umieść uda, mięsistą stroną w dół, nad pośrednią strefą ogrzewania grilla. Gotować, obracając raz, aż uda będą ładnie oznaczone po obu stronach i jędrne w dotyku i natychmiastowo odczytany termometr włożony w najgrubszą część uda z dala od kości rejestruje 77° (77 ° C), 10-15 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Przełóż uda na talerz i pozostaw na 10 minut.
10
Podawać od razu z salsą tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
11
Plan Gry
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
12
Dodać rub; kurczak zalać olejem i doprawić rub ustawić grill do pośredniego grillowania na średnim ogniu zrobić tomatillo salsa czas grillowania: 20-30 minut nie zapomnij: spróbuj obrócić uda tylko raz, aby uzyskać ładne ślady grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Pojawia się za zgodą Williamsa-Sonomy. Grill Master: najlepszy arsenał przepisów na grilla. Przepisy autorstwa Freda Thompsona; fotografie Raya Kachatoriana. Copyright © 2011 by Weldon Owen, Inc. oraz Williams-Sonoma, Inc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn