Tarta Ratatouille z karmelizowanym dżemem cebulowo-pomidorowym

Tarta Ratatouille z karmelizowanym dżemem cebulowo-pomidorowym
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, japoński bakłażan, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Winogronowy Pomidor, Karmelizowana Cebula I Tarta Z Fetą, Karmelizowana tarta z cebulą, cukinią, pomidorem i grzybami, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W wysokiej jednostronnej patelni saute z pokrywką podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę, doprawić solą, przykryć i gotować, aż zwiędną i miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Zdjąć pokrywkę i gotować cebulę, aż będą złote i karmelizowane, często mieszając, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Mieszać w czosnku i saute 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodaj pomidory i gotować dodatkowe 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6
Dodaj pozostałe składniki, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować. Mieszając konsekwentnie, gotuj, aż pomidory się rozpadną i dżem stanie się gęsty, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
DżemDżem

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do wyboru lody lub bita śmietanaDo wyboru lody lub bita śmietana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKarmelizowany Dżem Cebulowo-PomidorowyKarmelizowany Dżem Cebulowo-Pomidorowy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.proszek chipotleproszek chipotle1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony kozi serpokruszony kozi ser11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony1Japoński bakłażan, pokrojony w plasterki o grubości 1/4 cala na mandolinieJapoński bakłażan, pokrojony w plasterki o grubości 1/4 cala na mandolinie21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów31 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekane świeże oregano, podzieloneposiekane świeże oregano, podzielone1arkuszmrożone ciasto francuskie, rozmrożonemrożone ciasto francuskie, rozmrożone1do 2 pieczonej czerwonej papryki, julienneddo 2 pieczonej czerwonej papryki, julienned1kgs10 pomidorów romskich, rdzeniowanych, sadzonych i grubo posiekanych (o10 pomidorów romskich, rdzeniowanych, sadzonych i grubo posiekanych (o3Pomidory Roma, pokrojone w plasterki o grubości 1/4 calaPomidory Roma, pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala2Vidalia cebula, cienko pokrojonaVidalia cebula, cienko pokrojona1żółty squash, plastry 1/4 cala grubości na mandolinieżółty squash, plastry 1/4 cala grubości na mandolinie1cukinia w plasterkach grubości 1/4 cala na mandoliniecukinia w plasterkach grubości 1/4 cala na mandolinie

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn