Tarta Cytrynowo-Aksamitna
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.41 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać cukierki cytrynowe, lemon curd, piecrusts, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Malinowo-Aksamitna, Deser Z Aksamitu Cytrynowego, oraz Zupa Aksamitna Cytrynowo-Kurczakowa.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do lekko nasmarowanej patelni 9 1/2 cala; naciśnij na karbowane krawędzie. Złóż nadmiar ciasta na zewnątrz patelni i szczypta, aby zabezpieczyć patelnię. (Dzięki temu piecrust nie ześlizgnie się po patelni podczas pieczenia.) Obficie nakłuć dno i boki kawałka widelcem i zamrozić 20 minut.
Umieść piecrust na blasze do pieczenia i piec 15 minut lub aż światło złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia. Delikatnie dotknij nadmiar skorupy z boków patelni, za pomocą wałka do ciasta.
Mikrofalówka biała czekolada w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 1/2 minuty lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Zmiksowany twarożek ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Dodać twaróg cytrynowy i ubić do wymieszania.
Łyżkę do przygotowanej Skórki. Gładkie wypełnienie szpatułką. Chill 4 godziny.
Ułóż cukierki cytrynowe równomiernie na wierzchu tarty. Prop karmelizowany cukier spirale przeciwko cukierków cytrynowych.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy cukierków Lemon Drops.
Tarta z limonką: Zastąp Limonkowy twaróg twarogiem cytrynowym i przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Tarta z musem cytrynowym: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami krok ubić 2 szklanki ciężkiej śmietany z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera, aż utworzy się miękki szczyt. Delikatnie złożyć do mieszanki cytryny. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy, łącząc mieszaninę w środku tarty. (
Mieszanina będzie około 2 cale wyższa niż górna krawędź skorupy.) Chill 4 godziny.
W razie potrzeby udekoruj cytrynowymi lokami i świeżymi malinami.
Tarta z musem limonkowym: Zastąp Limonkowy twaróg twarogiem cytrynowym i postępuj zgodnie z przepisem tarta z musem cytrynowym zgodnie z zaleceniami.