Przepis Taleggio z winogron rozmarynu na Focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 15 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rozmaryn, sól, taleggio i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Focaccia z rozmarynem i winogronami, Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem, oraz Focaccia Faszerowana Taleggio I Pancettą.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj winogrona i rozmaryn i gotuj, ciągle mieszając, aż winogrona zaczną brązowieć i jedna lub dwie skórki zaczną ześlizgiwać się, od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Winogrona
3
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
4
Przenieść winogrona do miski. Przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem, ale nie myj jej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
5
Aby złożyć: wyciągnij część środka każdego kawałka chleba, aby stworzyć studnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
6
Posmaruj zewnętrzną część każdego kawałka pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
7
Umieść 4 dolne części na powierzchni roboczej, naoliwioną stroną w dół. Rozłóż ser równomiernie na 4 kawałki, a następnie winogrona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Winogrona
8
Umieścić pozostałe 4 kawałki chleba na górze, naoliwione bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
1
Podgrzej tę samą patelnię na średnim ogniu przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Umieść kanapki na patelni (w partiach, jeśli to konieczne), przykryć, i gotować przez 2 do 3 protokół, lub aż chleb odwrócił Cień ciemniejszy i ser zaczął się topić. Odkryć, i włączyć kanapki z łopatką, naciskając bardzo mocno, aby je skompresować. Gotować przez 2 do 3 minut więcej, lub do spodu są złotobrązowe. Ponownie obrócić kanapki, nacisnąć szpatułką i gotować przez 1 minutę lub do całkowitego rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szpatułka
3
Podawać natychmiast.
4
Metoda Sandwich MAKER: rozgrzej ekspres do kanapek. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi montażu kanapek i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa Panini
1
Posmaruj stojak na grilla olejem i rozgrzej go do średniej wysokości. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi montażu kanapek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
2
Umieść kanapki na grillu i postępuj zgodnie ze wskazówkami metody stovetop.