Thai Curry Tofu jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 250 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Mieszanka czosnku, extra-firma tofu, olej canolan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tajskie Curry Tofu, Tajskie zielone Curry z Tofu (lub nie), oraz Tajskie czerwone Curry ze szparagami i Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
2
Dodać kostki tofu, doprawić doprawioną solą i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron, od czasu do czasu mieszając, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Wyjąć na papierowe ręczniki i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Roztopić masło lub margarynę na tej samej patelni na średnim ogniu.
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
5
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszać z mlekiem kokosowym, curry w proszku, solą, pieprzem i kolendrą. Powrót tofu na patelni. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka
Sól Mielona
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.