Tajski Kurczak Stir-Fry

Tajski Kurczak Stir-Fry
Tajski kurczak Stir-Fry może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 36g białka, oraz 15g tłuszczu. Za $1.85 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sok jabłkowy, sos sojowy, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki brązowo-cukrowe z polewą brązowo-maślaną jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tajskie krewetki smażyć z cukinią, Smażony kurczak i brokuły, oraz Szybkie Smażenie Kurczaka I Brokułów dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Na dużej patelni lub woku smaż kurczaka na oleju przez 3-4 minuty lub aż przestanie być różowy. Dodaj mieszankę warzyw; gotuj bez przykrycia przez 4-6 minut lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok jabłkowy, sos sojowy, masło orzechowe, brązowy cukier, czosnek w proszku, imbir i cayenne. Wymieszaj z mieszanką kurczaka;podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Tajski w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dr. Hermann Dr. H. Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Dr Hermann Dr H. Riesling
Dr Hermann Dr H. Riesling
Zapachy ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, szczególnie pikantnych Azjatyckichkwizyna, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją spożywać samodzielnie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn