Tajski kurczak imbirowy (Gai Pad King)to Azjatycki przepis, który serwuje 4. To danie główne ma 491 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 162 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, bulion z kurczaka, sos ostrygowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak Z Bazylii Tajskiej (Gai Pad Krapow), Pad Krapow Gai (Kurczak Z Bazylii Tajskiej), oraz Kurczak Z Bazylii Tajskiej (Gai Pad Krapow).
Instrukcje
1
W rondelku zagotuj ryż i wodę. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż zmięknie, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W międzyczasie podgrzej wok lub dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj czosnek i kurczaka; gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj sos rybny, sos ostrygowy, cukier, imbir, czerwoną paprykę, pieczarki i cebulę. Gotuj i mieszaj, aż kurczak nie będzie już różowy, a warzywa będą prawie miękkie, około 3 minut. Rozpuść pastę chile w bulionie z kurczaka, a następnie dodaj do mieszanki z kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem; posyp liśćmi kolendry do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sos Ostrygowy
Pasta Chili
Sos Rybny
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(U-12) Krewetki
4
Podawać z gorącym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Tajski w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Zilliken Rausch Riesling Spatlese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Owocowa Finezja jest naznaczona delikatną kwiecistością w tym późno zbieranym Rieslingu. Nuty winnicy brzoskwini, grejpfruta, soczystej cytryny i dojrzałej marakui łączą się na kremowym, skoncentrowanym podniebieniu bogatym w melon i kandyzowaną skórkę cytryny. Oszałamiająca wymiana pikantnej kwasowości i warstwowej słodyczy razem tworzą doskonale przygotowaną całość. Długie, soczyste wykończenie i fantastyczny Vintage wskazują na piękną przyszłość, która dopiero nadejdzie.