T2: Indyk Chili-Topped Indyk Chili Burgery z czerwoną papryką Slaw i Funky frytki

T2: Indyk Chili-Topped Indyk Chili Burgery z czerwoną papryką Slaw i Funky frytki
T2: Indyk Chili-Topped Turcja Chili Burgery z czerwonej papryki Slaw i Funky frytki to amerykański przepis, który służy 4. Za 7,06 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 67g białka, 49g tłuszczu i w sumie 1037 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną pierś z indyka, paprykę, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 35 minut. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest świetne. Podobne przepisy to Burgery z indyka z kremowym Gorgonzolanem i czosnkiem Chili, Chili Z Indyka Z Półksiężycem, oraz Kret Chili Z Indyka Z Półksiężycem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury podanej na worku frytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Rozgrzej średnio nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Połącz chili w proszku, kminek i przyprawę do grilla w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodaj łyżkę oleju roślinnego, 1 obrót patelni, na patelnię i połowę indyka. Rozbij indyka grzbietem zalesionej łyżki. Dopraw indyka połową mieszanki przypraw. Zerwać i brązowy indyka kilka minut, a następnie dodać połowę drobno posiekanej cebuli i gotować jeszcze kilka minut. Gdy cebula będzie przezroczysta, dodaj sos Worcestershire i sos pomidorowy, dostosuj przyprawy i gotuj sos chili na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Podczas gdy sos chili działa, zrób hamburgery.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
6
Umieść pozostałego indyka w misce i dodaj pozostałą mieszankę przypraw, połowę pozostałej posiekanej cebuli, 1/4 posiekanej czerwonej papryki, 2 ząbki posiekanego czosnku i około łyżki ostrego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Połącz mieszankę chili burger i dodaj pokrojony w kostkę ser. Uformuj 4 (1-calowe) placki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
8
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj łyżkę oleju roślinnego, 1 obrót patelni, a następnie hamburgery. Gotuj hamburgery 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Kiedy umieścisz hamburgery na patelni, odpowiedni jest czas, aby dodać frytki do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Podczas gdy wszystko idzie do przodu, Wrzuć sałatkę slaw. Na dnie średniej miski połącz 1 łyżkę ostrego sosu tylko oku, z około 3 łyżkami octu, 1 łyżką cukru i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Dodaj paski czerwonej papryki, czerwoną cebulę i czerwoną kapustę do miski i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
13
Dodaj trochę pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
14
Posiekaj ostatnie 2 ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
15
Dodaj około łyżeczki soli do czosnku i za pomocą płaskiego ostrza noża zetrzyj czosnek i sól na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
16
Umieść pastę w małej misce z 3 łyżkami masła, pokrój na kawałki. Rozpuść masło i wklej razem w kuchence mikrofalowej około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
17
Wyjmij frytki z piekarnika i wymieszaj z roztopionym masłem i dużą ilością pietruszki i dostosuj przyprawy do swojego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Oddzielne bułki burgerowe. Ułóż hamburgery z chili i serem na dnie bułki. Na wierzch z gałkami sosu chili i łyżką pozostałej drobno posiekanej surowej cebuli. Ustaw Bun Topy w miejscu i służyć hamburgery z stosami czerwonej papryki slaw i funky frytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Składniki

4miękkie bułki do burgerówmiękkie bułki do burgerów3(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikędzierzawa pietruszka, kilka garści liści, drobno posiekanakędzierzawa pietruszka, kilka garści liści, drobno posiekana454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)sack extra-crispy style mrożone frytki ziemniaczanesack extra-crispy style mrożone frytki ziemniaczane4goździkiczosnek podzielonyczosnek podzielony2(zima)przyprawa do grilla (polecamy: McCormick Montreal Seasoning)przyprawa do grilla (polecamy: McCormick Montreal Seasoning)2(zima)kminek mielonykminek mielony907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)mielona pierś z indyka, 2 opakowaniamielona pierś z indyka, 2 opakowania2(zima)SOS Na Ostro, podzielonySOS Na Ostro, podzielony1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGruby czarny pieprzGruby czarny pieprz3czerwona papryka, 1/4 1 papryki drobno posiekanej, Pozostałe papryki cienko pokrojoneczerwona papryka, 1/4 1 papryki drobno posiekanej, Pozostałe papryki cienko pokrojone9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona kapusta czerwona, 1 worek, dostępna w dziale produkcjirozdrobniona kapusta czerwona, 1 worek, dostępna w dziale produkcji1małeczerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona3(zima)ocet z czerwonego wina, eyeball itocet z czerwonego wina, eyeball it21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól, podzielonasól, podzielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)szklanka sosu pomidorowego, 1 puszkaszklanka sosu pomidorowego, 1 puszka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej roślinny podzielonyolej roślinny podzielony2(zima)Sos Worcestershire, eyeball itSos Worcestershire, eyeball it151(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)6-uncjowy kawałek, Cheddar lub wędzony Cheddar pokrojony w kostkę 1/4 cala6-uncjowy kawałek, Cheddar lub wędzony Cheddar pokrojony w kostkę 1/4 cala

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger działa naprawdę dobrze z Merlot, Malbec i Zinfandel. Merlot doskonale sprawdzi się w klasycznym burgerze ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Harris Vineyard znajduje się w zachodnim Oakville, na wschód od Branding Iron Vineyard. Pięć akrów Nickel & Nickel składa się z dwóch bloków, które oferują Południową ekspozycję i glebę żwirowej gliny gliniastej. Przerzedzające przejścia pozwalają każdemu klastrowi swobodnie zwisać, optymalizując system krat i wykorzystując ciepły klimat, aby osiągnąć pełną dojrzałość.Harris Merlot jest bardzo spójny od rocznika do rocznika, a to wino nie jest wyjątkiem. Piękne owoce jagodowe i śliwkowe łączą się ze smakami szałwii, cygara, ziemi i suszonego zioła. Ten rocznik ma atrakcyjny zakurzony element, a Dąb dodaje nutę zwęglenia. Jedwabista konsystencja i okrągłe taniny przenoszą te smaki do długiego, zrównoważonego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn