Słynny chleb żurawinowy babci

Słynny chleb żurawinowy babci
Słynny chleb żurawinowy babci trwa z grubsza 45 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 1482 kalorii, 21g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Za $2.17 za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 159 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako raczej niedrogie śniadanie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują Słynny chleb żurawinowy babci, Budyń chlebowy babci, oraz Budyń chlebowy babci.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj lub nasmaruj jedną Bochenek 9x5x3 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodaj jajko, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy; wymieszaj, aby wymieszać i dodać rodzynki i żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
RodzynkiRodzynki
JajkoJajko
5
Wlać do bochenka i piec przez 70 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Wyjąć z patelni; ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na chleb żurawinowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn