Szybkie Wegetariańskie Chili Z Salsą Z Awokado

Szybkie Wegetariańskie Chili Z Salsą Z Awokado
Szybkie wegetariańskie Chili z awokado Salsan jest Wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bulion warzywny, cebulę, kliny limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Super Bowl. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie wegetariańskie Chili z salsą z awokado, Wegetariańskie fasolowe Chili z salsą z awokado, oraz Vegetarian Butternut Squash Chipotle Chili Z Awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
2
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj chili w proszku i następne 4 składniki (chili w proszku przez zielone chiles); gotować 1 minutę.Mieszamy jęczmień i kolejne 4 składniki (jęczmień przez bulion); doprowadzamy do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż jęczmień będzie miękki.Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 (puszka 7 Uncji) Salsy Verde W Puszkach1 (puszka 7 Uncji) Salsy Verde W Puszkach
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1
Połącz ostatnie siedem składników; delikatnie wrzuć mieszaninę.
2
Podawać salsę natychmiast.Uwaga: chili Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane obrane awokadodrobno posiekane obrane awokado425(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)czarna fasola, osuszonaczarna fasola, osuszona411(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osoleniapomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osolenia21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania128(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)canchopped green chiliescanchopped green chilies18pieczone kukurydziane chipsy tortillapieczone kukurydziane chipsy tortilla1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekany pieprz Jalapenodrobno posiekany pieprz Jalapeno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki6kliny wapiennekliny wapienne6(zima)śmietana o obniżonej zawartości tłuszczuśmietana o obniżonej zawartości tłuszczu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula2(zima)drobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniegotowany jęczmień do szybkiego gotowanianiegotowany jęczmień do szybkiego gotowania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory posiekanepomidory posiekane411(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)Napój Soy Dream (oryginalny smak) lub mlekoNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mleko596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn