Szwedzkie naleśniki z serem wiśniowym i nadzieniem czekoladowo-bananowym

Szwedzkie naleśniki z serem wiśniowym i nadzieniem czekoladowo-bananowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Szwedzkich naleśników z serem wiśniowym i nadzieniem czekoladowo-bananowym. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka masła, jajek, czekolady i orzechów laskowych oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Naleśniki z chleba bananowego z glazurą serową, Pełnoziarniste naleśniki bananowe z glazurą serową, oraz Naleśniki z chleba bananowego z syropem z serem cynamonowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do ciasta: w dużej misce ubić mleko, jajka, 2 łyżki roztopionego masła i wanilię. W innej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Połącz suche składniki z mokrymi, usuwając wszelkie grudki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Pozostaw ciasto na kilka minut, przygotowując nadzienia. (Ciasto można przykryć i schłodzić do 24 godzin, ale może trzeba go nieco rozcieńczyć.)
1
Wymieszaj razem 1 szklankę nadzienia z ciasta wiśniowego i serek śmietankowy; przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Z Ciasta WiśniowegoNadzienie Z Ciasta Wiśniowego
Serek śmietankowySerek śmietankowy
2
Pozostałe nadzienie z ciasta wiśniowego przełóż do miski. Gdy są gotowe do podania, pokrój banany i włóż je do miski; przełóż czekoladę do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Z Ciasta WiśniowegoNadzienie Z Ciasta Wiśniowego
Pasta CzekoladowaPasta Czekoladowa
BananBanan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Do naleśników: posmarować patelnię odrobiną roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Na patelnię wlać niewielką 1/4 szklanki ciasta, obracając patelnię, aby równomiernie ją pokryć. Gdy wierzch wygląda na suchy, a bąbelki i krawędzie są lekko rumiane, od 45 sekund do 1 minuty, Odwróć naleśnik i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 sekund. (Pierwszy naleśnik może nie okazać się idealny, więc nie martw się, jeśli nie zadziała, zjedz go jako przekąskę.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Naleśnik umieścić na talerzu i kontynuować gotowanie pozostałego ciasta w przyrostach 1/4 szklanki, szczotkując patelnię stopionym masłem w razie potrzeby. Naleśniki ułożyć jeden na drugim i odstawić przykryte folią, aż będą gotowe do podania. (Naleśniki można przykryć i schłodzić do 24 godzin. Naleśniki można umieszczać między warstwami papieru woskowego, owijać w plastik i zamrażać do miesiąca. Rozmrozić na noc w lodówce przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Wyłożyć naleśniki wraz z miseczkami z nadzieniami. Napełnij naleśnik odrobiną 1 nadzienia złóż go na pół i zwiń jak cygaro.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Udekorować odrobiną pozostałego nadzienia z ciasta wiśniowego lub posypać odrobiną cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Z Ciasta WiśniowegoNadzienie Z Ciasta Wiśniowego
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn