Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do swojego repertuaru, szwajcarski placek ziemniaczany może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis zawiera 6 porcji z 304 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Za 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, pieprz, szwajcarski ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 37 fanów. Działa dobrze jako dość tani hor d ' oeuvre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Z łyżką wynik 51%, to danie jest dobre. Boćwina Pakora naleśnik z pomidorami Burst, Ziemniaczane Przekąski Naleśnikowe, oraz Placek Ziemniaczany Z Parmezanem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Na dużej patelni nieprzywierającej rozpuść 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Rozłóż połowę ziemniaków równą warstwą na patelni. Dopraw 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Pieprz
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posyp serem, a następnie posyp pozostałymi ziemniakami. Dopraw pozostałą solą i pieprzem. Delikatnie wciśnij mieszaninę na patelnię. Gotuj przez około 7 minut lub do zrumienienia DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Zdjąć z ognia. Poluzuj naleśnik z boków patelni. Odwróć naleśnik na talerz. Włóż patelnię do ognia i podgrzej pozostałe masło i olej. Wsuń placek ziemniaczany brązową stroną do góry na patelnię. Gotuj około 7 minut dłużej lub do zrumienienia DNA i stopienia sera. Wsuń na talerz.