Sweet Corn Creme Brulee

Sweet Corn Creme Brulee
Przepis Sweet Corn Creme Brulee może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 6. Za $1.55 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 705 kalorii, 8G białka, oraz 55g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, ekstrakt z wanillanu, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Corn Creme Brulee, oraz Homar Corn Creme Brulee dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż kukurydzę na maśle do miękkości. Zmniejszyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj śmietanę i mleko; podgrzewaj, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przenieś do blendera; przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka. Odcedź i wyrzuć miazgę kukurydzianą. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W małej misce ubij żółtka i 1-1 / 4 szklanki cukru. Wymieszaj niewielką ilość gorącej śmietany w mieszance jajecznej. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Przenieś do sześciu 6-oz. ramekins.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Umieść w formie do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Jeśli używasz palnika creme brulee, posyp budynie pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
11
Podawaj natychmiast.
12
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Posyp cukrem. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
14
Udekoruj porcje malinami i listkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego

Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy

Szampan, Bordeaux i Biały burgund to moje najlepsze typy dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko się mylisz z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Aby uzyskać czerwień, wypróbuj czerwoną mieszankę bordeaux. Szampan Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru
Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru
Podpis jest tam, a na podniebieniu środkowym jest ukryte bogactwo;z pięcioma minutami w szklance naprawdę wydycha. Wspaniałe, ale wyartykułowane wino.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn