Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, cukier plus dodatkowe, akompaniament: lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło suflet danie i posypać cukrem, nokautując nadmiar.
Roztopić czekoladę w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Wyjąć miskę z ognia i wymieszać żółtka (mieszanina sztywnieje).
Ubij białka ze szczyptą soli w dużej misce za pomocą elektrycznego miksera ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj 1/3 szklanki cukru, trochę na raz, kontynuując bicie ze średnią prędkością, a następnie ubijaj z dużą prędkością, aż białka po prostu utrzymają sztywne szczyty. Wymieszać około 1 szklanki białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, następnie dodać mieszaninę do pozostałych białek, składając delikatnie, ale dokładnie.
Łyżka do soufflé dish i uruchomić koniec kciuka wokół wewnętrznej krawędzi soufflé dish (to pomoże suflet rise równomiernie).
Piec w środku piekarnika, aż nadmuchane i crusted na górze, ale nadal jiggly w centrum, 24 do 26 protokół.
* Suflet można złożyć do 30 minut przed pieczeniem. Przechowywać, przykryte odwróconą dużą misą (nie pozwól miski dotknąć suflet), w temperaturze pokojowej.