Struś z portykiem i serem pleśniowym
Struś z Porto i glazury sera pleśniowego wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,42 zł za porcję. To danie główne ma 571 kalorii, 46g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka masła, port, świeżo zmielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z pikantną pigwą i serem pleśniowym, Pasztet z sera pleśniowego, orzecha włoskiego i wina porto, oraz Steki z polędwicy wołowej z redukcją Porto i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać strusia i osuszyć.
W 10 - do 12-calowej patelni na dużym ogniu, roztopić masło. Gdy gorące, dodać strusia w jednej warstwie. Brązowy z każdej strony, gotowanie do rzadkiego lub średnio rzadkiego (czerwony w środku, pokrojony do testu), łącznie 4 do 5 minut lub do smaku (dobrze zrobiony struś jest suchy).
Zdjąć patelnię z ognia, szybko przenieść mięso na talerz i utrzymać go w cieple.
Dodaj port, śmietana, i ser do patelni; mieszać na dużym ogniu, aż zredukowane do około 1/3 szklanki.
Polać mięso sosem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.