Stracotto Doagnello z oliwkami i pomarańczą

Stracotto Doagnello z oliwkami i pomarańczą
Stracotto Doagnello z oliwkami i pomarańczą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 949 kalorii, 66g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.43 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jeśli masz anchois, czosnek, 2 nogi jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Mostek Stracotto, Miłośnicy Mięsa Manicotti Stracotto-Style, oraz Stracotto alla fiorentina (gulasz wołowy po Florencku).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Większość tłuszczu z jagnięciny przyprawiamy solą i pieprzem. W ciężkim piecu holenderskim z dnem (co najmniej 6 ćwiartek) rozgrzać oliwę z oliwek do czasu palenia. Baranek brązowy z obu stron aż do ciemnobrązowego i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodać cebulę, czosnek, anchois i kawałki pomarańczy i gotować, aż zmięknie, skrobanie dno zapiekanki drewnianą łyżką poluzować brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Dodać oliwki, sok pomarańczowy, Wino i sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos PomidorowySos Pomidorowy
OliwkiOliwki
WinoWino
5
Dodać jagnięcinę, niższe ciepło na wolnym ogniu i gotować 70 protokół, lub do przetargu widelec.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
6
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
TymianekTymianek
8
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
9
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn