Stracotto Doagnello z oliwkami i pomarańczą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 949 kalorii, 66g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.43 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jeśli masz anchois, czosnek, 2 nogi jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Mostek Stracotto, Miłośnicy Mięsa Manicotti Stracotto-Style, oraz Stracotto alla fiorentina (gulasz wołowy po Florencku).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Większość tłuszczu z jagnięciny przyprawiamy solą i pieprzem. W ciężkim piecu holenderskim z dnem (co najmniej 6 ćwiartek) rozgrzać oliwę z oliwek do czasu palenia. Baranek brązowy z obu stron aż do ciemnobrązowego i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodać cebulę, czosnek, anchois i kawałki pomarańczy i gotować, aż zmięknie, skrobanie dno zapiekanki drewnianą łyżką poluzować brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
Czosnek
Cebula
Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
4
Dodać oliwki, sok pomarańczowy, Wino i sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Sos Pomidorowy
Oliwki
Wino
5
Dodać jagnięcinę, niższe ciepło na wolnym ogniu i gotować 70 protokół, lub do przetargu widelec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
6
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
7
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Tymianek
8
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sól
9
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.