Steki z kalafiora z pieczarkami Maitake i sosem maślano-kaparowym
Steki z kalafiora z grzybami Maitake i rumianym sosem maślano-kaparowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sól koszerna, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Steki z kalafiora z masłem kaparowym, Sole Meuniere Z Sosem Kaparowym Z Rumianego Masła, oraz Zapiekane przegrzebki morskie z sosem kaparowym z rumianego masła są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Umieść galaretkę w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 450 (pozostaw patelnię w piekarniku).
Umieść 1 1/2 łyżeczki masła, oleju i zmiażdżonego czosnku w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na średnim (50% mocy) przez 1 minutę lub do rozpuszczenia masła i czosnku jest pachnące. Lekko ostudzić; czosnek wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Starannie wyciąć 2 (1-cal grubości) "steki" pionowo od środka każdej głowicy kalafiora; rezerwy pozostałego kalafiora do innego użycia. Ostrożnie przyciąć DNA maitakes, utrzymując kępki grzybów nienaruszone. Ostrożnie przeciąć każde maitake na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4
Wyszczotkuj steki z kalafiora mieszanką olejową. Ostrożnie umieść steki z kalafiora, naoliwione boki w dół, na rozgrzanej patelni; szczotkuj wierzchołki steków mieszaniną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Wyjąć patelnię z piekarnika; ostrożnie obrócić steki z kalafiora. Delikatnie szczotkować pozostałą mieszaninę oleju po obu stronach steków maitake; umieścić na patelni z kalafiorem, przyciąć boki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Piec w 450 przez 13 minut lub aż kalafior jest rumiane i gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjąć z piekarnika; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Podczas pieczenia kalafiora, przynieś mleko i 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Gotować przez 3 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Polenta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż rumiane i bardzo pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Dodać mieszaninę bulionu do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając; wymieszać kapary, sok, tymianek, i pozostały 1/4 łyżeczki pieprzu. Łyżka około 3/4 szklanki polenta na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 1 kalafior stek, 1 Maitake stek, i około 2 łyżki sosu.