Stek z sosem Brandy i pieprzu
Stek z Brandy i sosem pieprzowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 295 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.94 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, stek z paskiem wołowym, brandy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brandy Flamed Peppercorn Steak, Sos Z Zielonego Pieprzu-Brandy, oraz Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.
Rub 2 Łyżki. wytrzyj równomiernie po obu stronach steka. Grill 6 do 8 min. z każdej strony lub do średnio rzadkiego (145f) lub pożądanej doneness.
Zdjąć stek z grilla; przykryć. Odstawić.
Przynieś pozostałe suche rub, bulion wołowy i brandy gotować na patelni.
Ubić skrobię kukurydzianą i śmietanę do wymieszania.
Dodać do mieszaniny bulionu; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż zgęstnieje.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty